TexelUitgaan

Treed in de voetsporen van Aagje Luijtsen in de Oudheidkamer in Den Burg

Advertentie:

Den Burg – Bezoekers van de Oudheidkamer in Den Burg kunnen deze zomer op Texel terecht voor een rondleiding door het oude gedeelte van het dorp. De rondleiding treedt ‘in de voetsporen van Aagje Luijtsen’, een Texelse vrouw die in de achttiende eeuw in Den Burg woonde. Een inkijkje in het verleden aan de hand van de bewaard gebleven brieven van Aagje.

De echtgenoot van Luijtsen, Hermanus Kikkert, was kapitein bij de VOC, en dus steeds jaren van huis. Om in contact te blijven schreven ze elkaar uitgebreide en liefdevolle brieven, waarvan er negentien bewaard zijn gebleven. Deze brieven zijn terug te zien in de Oudheidkamer en schetsen een beeld van Aagjes leven in Den Burg in de tweede helft van de achttiende eeuw.

Vrijwilligers van het museum geven tot en met 6 september elke woensdag een rondleiding door Den Burg aan de hand van het beeld dat Aagje van het verleden schetst in haar brieven. Veel plaatsen uit haar verhalen zijn namelijk terug te zien tijdens de wandeling. De wandeling begint om 12 uur bij de Oudheidkamer en kost €4,50 per persoon. Kijk voor meer informatie op de website van de Oudheidkamer.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button