Sport

VV Succes start met fraaie winst

Adverentie

Hollands Kroon – Het Wieringenmeertoernooi is van start gegaan. VV Succes won met goed spel van CV Wieringermeer: 1-3. De wedstrijd werd gespeeld met mooi zonnig weer. De publieke belangstelling was zeer goed. En dat was bij de andere wedstrijd voor deze speciale cup ook het geval. Het is duidelijk dat dit toernooi nog steeds populair is.

Nieuwe spelers

Trainer Patrick van Bunderen van de thuisploeg greep deze gelegenheid aan om zijn grote selectie te bekijken, hij liet na rust 11 nieuwe spelers aantreden. Van Bunderen begon als trainer van zijn zoon bij de jongste jeugd. Al snel bleek zijn talent als coach. Tussendoor was hij als voorzitter van de jeugdcommissie mede het gezicht van de jeugdafdeling. Hij is de eerste hoofdtrainer bij de dorpsclub die de stap maakt van jeugdtrainer naar hoofdtrainer.

Boeiend
De wedstrijd wist vanaf de eerste minuut te boeien. Succes probeerde met een verzorgde opbouw de aanval te zoeken maar het stroperige veld maakte dit erg lastig. Wieringermeer zette hoog druk en speelde met heel veel inzet.

De wedstrijd ging redelijk gelijk op tot Wieringermeer twee keer in de fout ging en Succes liet zien dat ze over een zeer gevaarlijke voorhoede beschikkken. In de 29ste minuut kwamen Bram Dekker en Tom Kamp alleen op de keeper af. Dekker gaf de bal breed en Kamp scoorde 0-1.

Snel weer raak
Een minuut later was het alweer raak. Een goede voorzet van Kamp kwam bij de snelle Dekker die 0-2 scoorde.
Vier minuten voor rust kreeg Wonne van Bekkum van Succes een gele kaart wegens het onderbreken van een gevaarlijke aanval. Vlak voor de pauze werd er nog een keer gescoord.

Remco Perton legde met een boogballetje de bal achter de verdediging, waarna Filip Pietrusa de bal goed controleerde en beheerst binnen schoot. 1-2

Kansen

In de tweede helft regende het kansen voor Succes, maar doelman Guus van Schaik wist zich met een aantal reddingen te onderscheiden. In de 61e minuut werd hij wel verslagen, Stef de Koning lanceerde, en Dekker benutte deze kans optimaal door met een schitterende stift de 1-3 binnen te schieten.

Spanning
Succes was daarna ook nog wel de bovenliggende partij maar wist niet meer te scoren. Ook Wieringermeer kreeg nog een aantal mogelijkheden maar doordat deze niet werden benut werd dit ook de eindstand. Het bleef daarna nog lang gezellig. Beide teams waren tevreden. Succes maakte een goede start. En Wieringermeer liet zien potentie te hebben om er een goed seizoen van te gaan maken.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button