Zakelijk

Actiedag verkeersrisico’s bij Univé

Adverentie

Univé houdt vrijdag 20 september de landelijke actiedag Univé Helpt. Bij de Univé-winkel aan het Julianaplein 34B in Den Helder ligt een VR-bril klaar. Bezoekers kunnen rondom de winkel op een veilige manier onveilige verkeerssituaties ervaren met een virtual reality-video.

Aansluitend wordt met een verkeersquiz duidelijk in hoeverre hun kennis over de verkeersregels nog actueel is, waarmee een prijs te winnen valt. Om onveilige verkeerssituaties nogmaals thuis te ervaren, krijgen geïnteresseerden een kartonnen VR-bril waarmee ze de verkeersfilmpjes thuis kunnen kijken op een app, die te downloaden is in de app store (voor iPhone en Android).

Met het initiatief wil de coöperatie het bewustzijn van mensen over verkeersrisico’s vergroten. Met speciale aandacht voor apparatuurgebruik in het verkeer, veilig gebruik van de e-bike en het belang van het up-to-date houden van verkeerskennis wil Univé op lokaal en regionaal niveau bijdragen aan meer verkeersveiligheid. Vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur verwacht de organisatie ook in Den Helder leergierige verkeersdeelnemers te verwelkomen.

Risico’s
Annelies Goos, directeur bij Univé Noord-Holland, legt het belang achter Univé Helpt uit: “Als coöperatie staat Univé van oudsher dichtbij haar leden. Samen met hen willen we de risico’s waar zij vandaag de dag mee te maken hebben zoveel mogelijk voorkomen en beperken, zodat alleen het hoogstnoodzakelijke verzekerd hoeft te worden. Met Univé Helpt willen we verkeersdeelnemers bewust(er) maken van de risico’s die telefonie en navigatie in het verkeer, de verrassend snelle e-bike en veranderende verkeersregels met zich meebrengen. Ik ben er trots op dat we met de enthousiaste inzet van onze Univé medewerkers het bewustzijn hiervan kunnen vergroten. Op deze manier kunnen we op lokaal niveau bijdragen aan een stukje meer veiligheid in het verkeer.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button