Hollands Kroon

Brede School Middenmeer bestaat 10 jaar

Advertentie:

De Brede School in Middenmeer bestaat tien jaar. Om het 10-jarig bestaan niet in stilte voorbij te laten gaan wordt op 8 oktober een klein feestje gevierd. In samenwerking met de bibliotheek is er een kleurwedstrijd voor de onderbouw en een gedichtenwedstrijd voor de midden- en bovenbouw. De prijswinnaars worden 8 oktober bekend gemaakt.

In 2009 verhuisden de basisscholen van Middenmeer (De Peppel, De Titus Brandsma en De Wegwijzer) naar dit nieuwe onderkomen. Ook de peuterschool (toen nog peuterspeelzaal), de kinderopvang en de bibliotheek verhuisden mee naar de locatie aan het Pienterpad. Deze straatnaam is gekozen uit de vele inzendingen van de straatnaamwedstrijd die destijds werd uitgeschreven.

Nu, tien jaar later, zijn alle betrokken nog steeds erg blij met de brede school. De directeuren van de drie scholen geven aan tevreden te zijn over de verschillende activiteiten die in gezamenlijkheid worden opgepakt. Dat zijn bijvoorbeeld de lichtjesavond, Sinterklaas, sportdag/Koningsspelen, goede doelen acties, afstemmen van de gymlessen en de afscheidsmusical van groep 8.

Volop kansen
Ondanks de verschillende activiteiten die al jarenlang samen worden gedaan zien de directeuren ook nog volop kansen om de samenwerking verder te versterken. Met name op het gebied van onderwijsinhoud valt veel van elkaar te leren en is veel kennis om te delen. Een mooi doel om de komende jaren met elkaar verder uit te werken.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button