Den Helder

CDA wil af van verbod op happy hour

Advertentie:

Het CDA in Den Helder wil het volledig verbod op happy hours uit de APV. Dat vertelde raadslid Edwin Krijns vrijdagmiddag op LOS radio. De fractie komt maandagavond, tijdens de vergadering van de gemeenteraad, met een amendement om het verbod deels uit de Algemene Plaatselijke Verordening te halen.

Horecabedrijven in Den Helder mogen nu geen happy hour houden. Dat zijn speciale uren waarin drank extra goedkoop is, of klanten bijvoorbeeld twee voor de prijs van een krijgen. Het verbod is nu nog geldig om stunten met de prijzen van alcoholhoudende dranken te voorkomen. Het CDA wil hier dus vanaf, liet Krijns weten.

Toch wil de partij niet helemaal af van het verbod. “Wij willen dat happy hour wordt toegestaan tot 23.00 uur ’s avonds”, aldus Krijns. “De grootste bezoekersstroom komt nu pas na dit tijdstip op gang, voor die tijd komen jongeren samen om op een ongecontroleerde plek in te drinken. Wellicht dat als we happy hour weer toestaan, ze eerder op stap gaan en wat drinken in de kroeg waar de exploitant verplicht is te letten op verantwoord drankgebruik.”

Volgens het CDA stamt het verbod uit een tijd dat er nog lang niet zoveel regels waren voor de horeca als nu het geval is. “Je ziet dat regels vaak ingesteld worden op een moment dat het ook heel logisch is, maar dat ze op een later tijdstip zelden weer worden geschrapt. Zo komen er dus vooral regels bij.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button