Den Helder

D66 wil cameratoezicht op begraafplaats

Advertentie:

D66 Den Helder wil onderzocht hebben wat de kosten zijn van cameratoezicht op de algemene begraafplaats. Aanleiding zijn recent gepleegde vernielingen en diefstal.

In de afgelopen weken werd Den Helder opgeschrikt door onverlaten die vernielingen hadden aangericht op de algemene begraafplaats. Ook waren opzettelijk scherpe spijkers en dergelijke aangebracht om bezoekers en verzorgers van de graven letsel toe te brengen. Tenslotte was sprake van het stelen van bloemen en knuffels van kindergraven.

“Het gebied is openbare ruimte, dat we met zorg en respect moeten beschermen”, stelt D66. Daarom wil de fractie het college via een motie opdragen te inventariseren wat het aanbrengen van camera’s kost op de algemene begraafplaats. D66 denkt aan een camera aan het begin aan de Jan Verfailleweg kant, een aan de ingangszijde vanaf de Huisduinerweg en twee stuks op de begraafplaats zelf. Bij de inventarisatie dienen dan ook alternatieven qua aantal, plaats en kosten te worden onderzocht, waarbij het ‘zichtresultaat’ en daardoor de eventuele pakkans eveneens optimaal dient te zijn.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button