Sport

Gronings team wint Schapendijkje toernooi

Adverentie

Den Helder – Bij jeu de boulesvereniging Entre Nous werd zaterdag 12 september het Schapendijkje toernooi gespeeld. Normaal gesproken konden er 64 teams meespelen met dit toernooi, maar door de coronamaatregelen konden er dit jaar maar 24 teams de strijd aan gaan. Vele teams kwamen van buiten Den Helder.

Na de voorrondes werden de teams in een A en B poule verdeeld. Om exact 11:00 uur begon het toernooi. De teams streden sportief om de punten. In de A poule bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. Er kwamen vijf teams in aanmerking om te winnen. Uiteindelijk bleek team Lucas Steenhuis met Harrie Tilman uit Groningen de sterkste. Zij bleven het gehele toernooi ongeslagen en wonnen al hun vijf partijen met een saldo van + 44.

De tweede plaats ging naar het team Herman Soppe met Thomas Buiter uit Zuid-Scharwoude. Zij wonnen vier partijen met een saldo van +44. De derde plaats was voor het Hoornse team Bianca Bolweg met Hans Wortel. Ook zij wonnen vier keer, maar hun saldo was +42.

B poule
In de B poule ging de winst naar het team Tophoven/Kooi uit Schoorl. De tweede plaats was ook voor een team uit Schoorl, namelijk vader en zoon Piet en Ronnie Bakker. De derde plaats was voor een Entre Nous team bestaande uit Roland Lonneville met Christene Craeye. Volgens de organisatie was het een zeer geslaagd toernooi onder deskundige leiding van Sytze Mobach en Jan Karsten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button