Uitgaan

Zingen in het koor van Olaf van Rijn

Anna Paulowna – “Iedereen kan zingen,” is een van de uitspraken van de 60-jarige dirigent Olaf van Rijn.

In Januari 2017 werd Olaf van Rijn benaderd met de vraag of hij samen met enkele zangers een A- capelle koor wilde starten. Met reeds bestaande koren in onder andere Heiloo, Schagen en Koedijk is Olaf van Rijn toen in Anna Paulowna gestart met Anna Capella dat momenteel uit elf leden bestaat.

Resultaat
De meeste leden hadden geen of weinig ervaring met het zingen zonder begeleiding. Dit was met name in het begin hard werken. Uiteindelijk was er resultaat er en konden ze samen met Men@WOrk een kleinschalig concert neer zetten. Doel van het koor is plezier, maar ook de uitdaging voor eenieder om zichzelf op een hoger niveau te laten zingen. Het koor zingt liedjes als Monday Monday, Aretha Franklin Medley, en Big Yellow taxi. Verder is er altijd de mogelijkheid om een nieuw lied in te brengen.

Wie zin heeft in een nieuwe uitdaging op muzikaal gebied kan altijd contact opnemen met het koor via 06-36306798. Het koor oefent op de donderdagavond van 20:00 tot 22:00 in de aula van de Spoorbuurtschool in Anna Paulowna.

Toon meer

Cathy Niesten

Mijn naam is Cathy Niesten (20) en ik ben redacteur bij Regio Noordkop. Ik ben geboren en getogen in Den Helder en bereikbaar via cathy@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button