Cultuur/NatuurNieuws

Hoogheemraadschap organiseert afvalactie voor schoon water

Noord-Holland – Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert tussen 13 september en 10 oktober 2021 de actie ‘Scheppen voor Schoon water!’ waarmee de organisatie het nut van het opruimen van afval onder de aandacht brengt. Het is een afvalactie in het kader van World Cleanup Day op 18 september.

De organisatie is verantwoordelijk voor het zuiveren van rioolwater en haalt daarbij veel rommel uit het water. Dat lukt heel goed met groter afval, maar voor klein afval heeft de organisatie hulp nodig van anderen. Kleinere stukken afval zijn minder eenvoudig uit het water te halen en daarom roept de organisatie iedereen op om te helpen. Rommel in het water is slecht voor de flora en fauna, maar ook voor de waterkwaliteit. Steeds meer mensen nemen het heft in handen door zelf met prikstok en afvalzak op pad te gaan. Het Hoogheemraadschap hoopt die trend met deze actie een extra zetje te geven.

Mensen kunnen helpen door – uiteraard – afval op te rapen en het in een vuilnisbak te deponeren. Degenen die nog een stapje extra willen lopen kunnen de vindplaats van het afval in de app ‘Litterati’ registreren, deze applicatie brengt in kaart waar veel zwerfafval te vinden is. Het Hoogheemraadschap heeft ook vijf startpunten waar belangstellenden meer informatie kunnen krijgen, mee kunnen doen aan winacties en vuilniszakken kunnen ophalen.

Kijk voor meer informatie op: hhnk.nl/waterbazen

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button