Hollands KroonPolitiek

Nieuwe restafvalbak voor inwoners Hollands Kroon

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon stapt vanaf 1 januari 2022 over naar een nieuw ‘recycle-tarief’ en daarom krijgen inwoners met een laagbouwwoning een nieuwe afvalbak met chip. Het nieuwe tarief moet het recyclen van afval door de inwoners stimuleren door restafval meer gericht te belasten.

Het nieuwe tarief bestaat uit een vast bedrag en daar bovenop komt een variabel gedeelte, dat dus afhankelijk is van de restafvalproductie van een huishouden.

Tussen 27 september en 15 oktober worden de afvalbakken omgewisseld. Bewoners krijgen standaard een kliko van 240 liter, maar kunnen voor 13 september nog aangeven om een kleinere container van 140 liter te ontvangen. In deze bakken zit een chip waarmee de gemeente het gebruik van de afvalbak kan meten. Aan de hand van deze gegevens bepalen ze het variabele gedeelte van het nieuwe afvaltarief.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button