112

Onder invloed, geen rijbewijs, veel te hard en onderuit

Advertentie:

Nieuwe Niedorp – Een 17-jarige jongen uit Hollands Kroon ging maandag rond 01.40 uur na een wilde rit onderuit langs de Westerweg. De bestuurder is aangehouden vanwege een handvol overtredingen.

Enkele minuten voorafgaand aan zijn aanhouding reed de scooterrijder met hoge snelheid langs een politieagent die een stopteken gaf. Het stopteken gaf niet het gewenste effect, want de bestuurder voerde het tempo verder op. Via de Westerweg wilde hij met scooter over het gras tussen een hekwerk wegkomen. Een sloot achter het grasveld zorgde ervoor dat dit plan wijzigde en maakte dat de jongen zichzelf lanceerde, onderuit ging en onder zijn scooter belandde.

Nadat de bestuurder onder zijn scooter vandaan geholpen was, werd hij aangehouden. Naast het negeren van een stopteken en rijden met te hoge snelheid was de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs en was hij onder invloed van alcohol en drugs.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button