Den HelderPolitiek

Vastgoedmanager onder vuur: ‘In een jaar niks bereikt’

Adverentie

Den Helder – De vastgoedmanager van de gemeente Den Helder kwam er niet makkelijk vanaf tijdens de commissievergadering Bestuur en Middelen op maandagavond. Wethouder Michiel Wouters presenteerde de stand van zaken met betrekking tot de detailhandel en de horeca. Tot ongenoegen van de commissieleden is er sinds het aanstellen van een vastgoedmanager een jaar geleden, die moest zien op het terugdringen van de winkelleegstand, eigenlijk niets veranderd.

Sacha Houtveen gaf namens het CDA aan diep teleurgesteld te zijn in de update van wethouder Wouters. Zij maakt er uit op dat in een jaar eigenlijk niets gedaan is: “Hoe kan het dat deze persoon er na een jaar pas achter is gekomen dat hier een langetermijnvisie voor nodig is? Dat had meteen vanaf het begin gekund.” Volgens Henk Mosk van D66 gaven de resultaten van het afgelopen jaar weer dat een vastgoedmanager eigenlijk helemaal niet nodig is. Dolf Salverda van De Stadspartij vroeg zich af waarom er pas na een jaar door de wethouder informatie verstrekt wordt, terwijl er al eerder een evaluatie en een plan van aanpak is geweest.

Portefeuillehouder Michiel Wouters gaf aan zelf ook enorm teleurgesteld te zijn. Om in de toekomst wel progressie te kunnen bemerken is nu gekozen voor een beperkte aanpak: De vastgoedmanager zal zich voor nu bezig houden met de Marsdiepstraat en Schootenplaza. Daar zal hij met ondernemers en pandeigenaren in gesprek gaan om verhuisbewegingen op gang te brengen, leegstand in te vullen en transformatie door te voeren. In de nabije toekomst zal de vastgoedmanager op verzoek van de leden een presentatie geven aan de commissie.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d