Ingezonden

Duurzaam investeren in de waarde van je woning: vijf populaire metamorfoses

Advertentie:

Den Helder – Sinds de term duurzaamheid is geïntroduceerd als paraplu voor alles waaronder milieuvriendelijke maatregelen vallen, hebben zowel particulieren als ondernemers het begrip omarmd. Leven met respect voor de planeet is niet langer een stoffig hippie-begrip. Omdat er tevens veel geld mee bespaard wordt, nemen veel huizenbezitters aannemers en installateurs in de arm voor een slimme metamorfose.

De garage is niet langer een tochtige ruimte waar alleen de auto staat. Sterker nog, de auto staat steeds vaker buiten omdat de isolerende en openslaande garagedeuren er een multifunctionele, behaaglijke ruimte van maken. Hier wordt het hele jaar door geklust en gerommeld, of aan fietsen dan wel auto gesleuteld. Een specialist zoals ADOOR maakt sierlijke garagedeuren op maat, die bovendien je hele gevel een upgrade geven. Om over de waarde van je huis nog maar te zwijgen.

Woon- of leefkeuken als trekpleister voor het hele gezin

Wanneer een stuk tuin of woonkamer bij de keuken betrokken wordt, creëer je een ruimte waarin het hele gezin actief is – dus niet alleen de chefkok van dienst. Op die manier verwarm je minder ruimtes in het huis, als de winterse zonnestralen dat niet al doen: via de glasplaten die als dak dienen. Een woon- dan wel leefkeuken is dus een even gezellige als duurzame plek in huis. En bovendien zeer trendy, dus de droom van menig huizenbezitter.

Raambekleding isoleert je woning

Met raamdecoratie, zowel binnen als buiten, isoleer je je woning en geef je de gevel een visuele oppepper. Denk aan rolluiken, markiezen, screens, shutters of klassieke gordijnen. Laat je inspireren door het aanbod en profiteer van de voordelen: geluiddemping, privacy en de lichtinval die jij wenst in je woning.

De solar carport

Terwijl de bollebozen in laboratoria werken aan duurzamere accu’s voor elektrische wagens, zie je ook de solar carport steeds vaker opduiken. Dit is een overkapping voor je trouwe vierwieler, waarvoor de stroom door zonnepanelen wordt gegenereerd. Rijden op zonneschijn, het wordt straks normaal.

Het tuinkantoor, de extra ruimte die je altijd wel kunt gebruiken

Toen thuiswerken normaal werd in 2020, werden tuinhuisjes omgetoverd in kantoren die later nog altijd een andere functie kunnen krijgen. Die van senioren- oftewel kangoeroewoning, bed & breakfast of puberslaapkamer. Zeker met het oog op de vastgelopen huizenmarkt is zo’n extra ruimte altijd bruikbaar. En rustig thuis kunnen werken is natuurlijk ook wat waard. De mate van duurzaamheid zit hem hier dus vooral in toekomstperspectief, maar de vormgeving – denk aan zonnepanelen – kan ook het nodige bijdragen.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button