Hollands KroonVideo

Transferium Den Oever helemaal klaar voor ontvangst van buspassagiers (video)

Adverentie

Den Oever – Het transferium bij Den Oever is klaar om iedereen die met het openbaar vervoer komt goed en netjes te ontvangen.

De opening werd verricht door het hijsen van twee vlaggen; één van Hollands Kroon en één van Waddenpoort, dat is de naam voor het gebied waar men Den Oever binnen rijdt. Het terrein is op natuurlijke wijze ingericht, wat wil zeggen dat materialen zijn hergebruikt. Ook is er veel ruimte voor groen en planten.

Er is veel ruimte voor de bussen en de passagiers kunnen eventueel bij slecht weer schuilen onder een afdak. Het meest opvallende op het terrein is misschien wel de toiletvoorziening. De gemeente wilde bij het transferium een toilet dat beschikbaar is voor iedereen dus ook voor mensen met een beperking. Er hing wel een prijskaartje van € 100.000,- aan de voorziening. Voor het gebruik maken van het toilet is 40 eurocent verschuldigd en dit kan alleen contactloos. Het bedrag van 40 cent is voorlopig dekkend voor de kosten die worden gemaakt om de voorziening in stand te houden.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button