Succes in eigen huis ten onder

Zvv Succes/De Kasteleen 1 heeft vrijdagavond de vijfde competitiewedstrijd (thuis in sporthal Wieringen) met 4-5 verloren van FC Pellor 1.

Bij Succes waren de meeste spelers weer aanwezig. Vorig seizoen won Succes thuis en uit van FC Pellor. Pellor vorig seizoen sterk 6e in de 1e klasse A. Vorige week had Succes uit tegen Limmen 1 verloren. Het werd 5-2.

Beide teams begonnen aftastend aan het wedstrijd. Al snel werd het tempo opgevoerd. Pellor speelde gedisciplineerd en liet de bal goed rond gaan. Succes speelde redelijk tot goed en kwam ook verdiend op voorsprong via Maikel Hoekstra, 1-0. Vlak daarna was er in het doelgebied van Succes een scrimmage, waarbij de keeper de bal tegen de arm van een speler van Succes aanschoot. De scheidsrechter besloot hiervoor een penalty te geven. Pellor wist uit dit buitenkansje te scoren. Na een mooie aanval scoorde Marc van der Kooy uiteindelijk, 2-1. Niet veel later scoorde Pellor uit een goed uitgespeelde aanval, 2-2. De ruststand was 2-2.

Tweede helft
De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. Succes had het betere van het spel, maar de echte scherpte ontbrak bij het team van Jansma. Succes viel aan en Pellor counterde. Pellor kreeg hierdoor flink wat 1 tegen 1 situaties met de keeper van Succes. Uiteindelijk wist Pellor uit een van die situaties te scoren, 2-3. Even later wist Succes terug te vechten. Na een prima aanval scoorde Kees Posthumus, 3-3.

Daarna verloor Succes de discipline om bij de omschakeling als team terug te komen. Dit leverde Pellor veel counters op. Keeper Doesburg was veel al de winnaar in die situaties. Toch scoorde Pellor uit 1 van de counters, 3-4. De wedstrijd leek beslist. Succes slaagde er niet in om te scoren. Met nog vijf minuten te spelen werd na een overtreding een speler van Pellor weggestuurd. Succes speelde deze manmeersituatie keurig uit. Maikel Hoekstra schoot beheerst binnen, 4-4. Succes ging in de laatste minuten vol voor de overwinning en kreeg in de laatste minuut de deksel op de neus. Pellor scoorde uit de counter, 4-5 en dat was ook de eindstand. Scheidsrechter Broers floot een redelijke wedstrijd. Volgende week is Succes/De Kasteleen 1 vrij.

De opstelling: S. Doesburg(Doel), Stef de Koning, Youri Jansma, Stan de Koning, (allen achter) M. Hoekstra, K. Posthumus, M. vd Kooy (allen voor). Coach: M. Jansma Afwezig: Aloys, Mereboer, R. Meilink, B. de Kleine.