Hollands KroonZakelijk

Tocardo wederom failliet verklaard

Advertentie:

De rechtbank in Alkmaar heeft het Wieringerwerfse bedrijf Tocardo Tidal Power B.V. failliet verklaard. Het bedrijf was begin vorig jaar ook al failliet verklaard, maar maakte toen nog een doorstart.

Deze doorstart kwam mede tot stand dankzij een investering van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH). Naast PDENH werd geïnvesteerd door enkele particuliere investeerders.

Tocardo ontwikkelde turbines die werden gebruikt bij getijdenstroom. De stroming in zeewater, veroorzaakt door de verandering in het getij, zet getijdenturbines (‘onderwaterwindmolens’) aan het draaien en deze turbines zetten de draaiende beweging om in stroom. De grote voordelen van getijdenenergie zijn de geringe impact op het milieu, de onzichtbaarheid van de turbines, de enorme beschikbare capaciteit en vooral de voorspelbaarheid van de energieopwekking.

Mr. M.A. Le Belle van Rensen Advocaten te Alkmaar is tot curator benoemd. De komende weken zal de curator in gesprek gaan met mogelijke potentiële kopers voor het gehele bedrijf of onderdelen daarvan.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button