Sport

Tonegido wint thuis van Hercules

Advertentie:

De handballers van Tonegido konden zaterdagavond de vieze smaak die ze overhielden aan het verloren duel van vorige week wegspoelen in de thuiswedstrijd tegen Hercules uit Den Haag. Dat de mannen gebrand waren op een overwinning was merkbaar vanaf de eerste minuut.

Heel even was er een achterstand van 1-2, maar daarna was het Tonegido die de wedstrijd bepaalde. Tot 7-7 konden de gasten uit Den Haag bijblijven, daarna sloegen de groenhemden een gaatje wat uiteindelijk resulteerde in een ruime marge van zeven punten. Vervelende bijkomstigheid voor de gasten was het uitvallen van een van de spelers. Bij een duel scheurde hij zijn kniebanden af en moest de strijd staken. Dit deed overigens niets af aan het flitsende spel dat de heren lieten zien, geheel terecht een 22-15 voorsprong halverwege de wedstrijd.

De tweede helft ging meer gelijk op en Hercules dichtte het gat van zeven punten tot op een verschil van drie. Verder lieten de Wieringers het niet komen. Met een fikse dosis strijdlust en het werken vóór elkaar kwam de overwinning dichterbij. In de laatste minuut kon Sil Singer het zich veroorloven een vrije break middels een beachhandbalpirouette door de benen af te ronden. Helaas voor hem en het publiek, dat een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld kreeg, ging de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Geheel terecht won Tonegido de wedstrijd met 33-29. De eerstvolgende op het programma is de uitwedstrijd tegen US uit Amsterdam op 26 oktober. De volgende thuiswedstrijd is op zondag 3 november om 13.15 uur, tegen HVC uit Emmer-Compascuum.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button