Den HelderPolitiek

22 Personen willen burgemeester worden, maar dat is logisch!

Assorgia: "Den Helder is financieel gezond en bestuurlijk stabiel"

Den Helder – Voorzitter Carlo Assorgia, van de vertrouwenscommissie die volgende maand op bezoek gaat bij Arthur van Dijk, commissaris van de Koning, laat weten zeer tevreden te zijn met het aantal kandidaten dat meedingt naar de post van burgemeester van Den Helder. “Een blijk van groot vertrouwen in onze stad”, aldus Assorgia over de twintig mannen en twee vrouwen met wie de vertrouwenscommissie de gesprekken aangaat.

Een “ambitieuze burgemeester, met politieke ervaring en de verwachting dat deze burgemeester naar buiten toetreedt. Niet 24/7 in het gemeentehuis zit, maar de belangen van Den Helder ook behartigt in de regio, Haarlem, Den Haag en zelfs in Brussel.” Dat is waar de gemeenteraad van Den Helder naar op zoek is in de zoektocht naar de nieuwe burgemeester.

Positieve ontwikkelingen
Dat 22 mensen, al dan niet beschikkend over politieke ervaring, zich hebben gemeld voor het burgemeesterschap van Den Helder begrijpt Assorgia wel. “Ik vermoed dat dit ligt aan de feiten dat Den Helder financieel gezond is, bestuurlijk de meest stabiele stad van Nederland is en ondertussen ook de gezondste stad is”, waarbij de voorzitter van de vertrouwenscommissie doelt op het feit dat de coronabesmettingen in Den Helder relatief laag zijn.

“Wij zijn dé stad in opbouw. Mensen van buiten willen hier graag wonen, er wordt veel in de marine geïnvesteerd en het toerisme wordt een steeds grotere factor. Door alle positieve ontwikkelingen stijgt de werkgelegenheid en de investeringen in Den Helder. Dat is natuurlijk een prettige omgeving voor de nieuwe burgemeester om daarvan deel uit te maken en aan mee te bouwen”, zo besluit Assorgia.

Een klein comité van de reguliere vertrouwenscommissie die zich gaat uitspreken over de benoeming van de nieuwe burgemeester van Den Helder bestaat uit voorzitter Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder), Henk Mosk (D66), Marije Boessenkool (GroenLinks), Suzanne Wisgerhof (Stadspartij), Pieter Blank (PvdA), Harmen Krul (CDA), Petra Bais (VVD), Michiel Wouters (wethouder) en Menno Huisman (griffier). Dit kleine comité hoopt nog voor het kerstreces de gemeenteraad te informeren wie de nieuwe burgemeester van Den Helder wordt, waarna in maart 2021 de installatie zal plaatsvinden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button