Den Helder

Helderse Koningin Julianaschool trots op goed inspectierapport

Advertentie:

Den Helder – Een goed rapport, daar mag je mee wapperen en dat doet de Koningin Julianaschool in Den Helder dan ook. De basisschool met ongeveer tweehonderd leerlingen heeft een mooie pluim gekregen van de onderwijsinspectie. De kwaliteit van het onderwijs is als voldoende beoordeeld en daar is de school trots op, zo laat locatieleider Tjitske Sabelis weten.

“Wij zijn echt een inclusieve school”, vertelt ze. “Dat klinkt misschien wollig, maar in de praktijk is dat allesbehalve wollig. Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen in de wijk kunnen opgroeien. Dat zij samen naar school kunnen en vrienden met elkaar worden. Daar horen kinderen met een fysieke beperking, leerproblemen of gedragsproblemen ook bij. De onderwijsinspectie vindt dat sterk aan onze school en dat is een fantastisch compliment. Wij zeggen – nu veel van de zorg rondom deze leerlingen is wegbezuinigd, niet op voorhand nee tegen deze leerlingen. Wij doen ons best voor elk kind. Daar maken wij ook extra geld voor vrij. Zodat kinderen niet vereenzamen en buitenspel komen te staan.”

“Als je met elkaar opgroeit leren kinderen dat het normaal is dat niet iedereen hetzelfde is. Dat kunnen ze, wat ons betreft, niet jong genoeg leren. Samen zijn wij tenslotte de samenleving. Iedereen telt mee en iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten.” De kanjertraining waarin kinderen leren wat ze tegen pesten kunnen doen, hoort er standaard bij op school. Iets wat eveneens door de onderwijsinspectie en de ouders zeer wordt gewaardeerd. “Dat alles maakt dat er in deze school een hele open, warme sfeer heerst waarin leerlingen zich veilig voelen en goed kunnen leren.”

Duurzaamheid
Tenslotte krijgt de school nog een pluim voor haar inzet op duurzaamheid. Zonnepanelen, gescheiden plastic inzamelen, ledverlichting, het is allemaal normaal op deze school en voor de samenwerking met het inpandige Integraal Kind Centrum. Wat inhoudt dat in het schoolgebouw ook voor- en naschoolse opvang is, een peuterschool en een kinderdagverblijf. “Voor kinderen is school hierdoor al op heel jonge leeftijd een vertrouwde omgeving en voor ouders is het behalve vertrouwd ook heel erg praktisch.”

De Julianaschool maakt onderdeel uit van Stichting Kopwerk. Het bestuur kreeg van de Inspectie van het Onderwijs op kwaliteitsonderdelen een ‘goed’. Het gaat dan vooral om kwaliteitszorg en kwaliteitscultuur. “Onderwijskwaliteit is bij ons topprioriteit’’, legt Jan Bot, voorzitter van het College van Bestuur uit. “We willen dat onze 2.500 leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen en daarvoor is goed onderwijs van groot belang. In onze strategisch koers hebben we Vijf Grote Doelen verwoord met elkaar. Niet voor niets staat onderwijskwaliteit op nummer 1. Dat is de basis van alles.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button