Hollands Kroon

Hollands Kroonse Doet & Ontmoet groepen vieren Week tegen de eenzaamheid

Hollands Kroon – Tijdens de Week tegen de eenzaamheid hebben LSBO-HK, LINK en Wonen Plus Welzijn de handen in elkaar geslagen. Bij tien Doet & Ontmoetgroepen is een uitgebreide en overheerlijke high tea geserveerd door cateraar de Polderei. De Hollands Kroonse Uitdaging heeft gelden hiervoor beschikbaar gesteld.

Een groot evenement was door de corona maatregelen niet mogelijk. Daarom kozen de organisaties ervoor om in een kleiner verband aandacht besteden aan dit thema. Tijdens de high tea werd er gepraat over het thema eenzaamheid en wat er tegen gedaan kan worden. In de corona tijden geen vreemd onderwerp. De eenzaamheid is meer aanwezig dan ooit, zowel onder jong als oud. De landelijke organisatie Een tegen eenzaamheid heeft materialen beschikbaar gesteld, zoals placemats waarop allerlei vragen stonden om aan elkaar te stellen.

Beperkt aantal
Jammer genoeg was het alleen mogelijk om een beperkt aantal mensen per Doet & Ontmoet groep te ontvangen in verband met de beperkte ruimte en het houden van anderhalve meter afstand. Alle plaatsen waren al snel ingevuld.

De organisaties hopen het volgend jaar anders te kunnen doen en de deuren open te kunnen stellen voor iedereen die aan wil sluiten. Hiervoor zijn ze nu al plannen aan het bedenken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button