Den HelderZakelijk

Kampanje dicht, Kinepolis draait door, horeca gaat weer bezorgen

Adverentie

Den Helder – Schouwburg De Kampanje sluit de deuren. Dat is het directe gevolg van de dinsdagavond aangekondigde extra maatregelen in de strijd tegen corona. Er mogen nog maar maximaal dertig toeschouwers in de zaal en uitzonderingen worden de komende weken niet meer gemaakt.

“Tot ons grote verdriet betekent dit dat alle voorstellingen voor de komende vier weken geannuleerd worden”, laat De Kampanje weten. “Er worden dus geen voorstellingen gespeeld tot en met 11 november. Voor ons is dit een enorme klap, omdat we de afgelopen maanden alles op alles hebben gezet om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren voor onze bezoekers, artiesten en medewerkers. De gezondheid van een ieder staat voorop en daarom dragen wij uiteraard ons steentje bij om de opgelopen besmettingen terug te dringen.”

Bioscoop Kinepolis blijft vooralsnog wel open. “We verwachten gewoon open te blijven”, laat manager Dunja Rekker weten. “Alleen qua shop gaat morgen verder uitgezocht worden wat we wel en niet mogen.” Ook in de bibliotheek verandert niet echt veel nu. “De grens van maximaal dertig personen geldt nu ook al voor ons”, meldt Anita Ruder. “We lossen het op door mensen verplicht een mandje mee te geven. Als de mandjes op zijn is er dus geen plaats. Op die manier zorgen we ervoor dat er niet meer dan 30 personen tegelijk in school 7 zijn! De andere bibliotheken zijn kleiner, in nieuw Den Helder maximaal 15 mensen en in Julianadorp 20.”

Duidelijkheid
Sievert Ahlers van de Crazy Chicken zegt in elk geval blij te zijn dat er nu een tijdelijke lockdown is. Het geeft duidelijkheid. “Ik hoop dat we nu na een paar weken de balans kunnen opmaken. Wat de vorige maatregelen aangaat was het van alles niks.” Het restaurant stapt weer over op afhalen en bezorgen, zoals ook eerder dit jaar. “Helaas zijn we weer terug bij af, we moeten weer vier weken sluiten”, meldt Dorpscafé Koenen op Facebook. “We hebben ons best gedaan, maar helaas het mocht niet baten.” Ook andere restaurants, zoals Leuk! en Kade60, geven aan terug te gaan naar de werkwijze eerder dit jaar, toen de horeca ook verplicht op slot ging. Dat betekent dat klanten kunnen bestellen om te laten bezorgen of af te halen.

Ron Ippen van Effe in ’t Dorp meldt: “Als eigenaren zagen we natuurlijk deze stap al aankomen. Door alle informatie die gelekt was. Het is voor ons zeer ernstig als bedrijf om weer een maand dicht te moeten en zal het herstel van onze finaciële positie nog langer laten duren. Wat ons troost zijn de ongelooflijk vele steunbetuigingen en de inzet en steun van ons team. Ook voor hen is het lastig. Vooruitkijkend hebben we wel onze kerstmenu’s op de website gezet, maar of en hoe we dan mogen draaien als restaurant Effe in ‘t Dorp is nog maar afwachten. Het is natuurlijk wel een schande dat er vorige week 1,8 procent van de besmettingen in de horeca werden opgelopen en dit belangrijke sociale deel van onze emotie maatschappij zonder blikken of blozen gesloten wordt. Als ondernemer is dat zeer frustrerend en voelt als gepakt worden door ons kabinet.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button