Noord-Holland

ROC Kop van Noord-Holland en particuliere opleiders slaan handen ineen

Advertentie:

Noord-Holland – Het ROC Kop van Noord-Holland gaat samenwerken met Opleiding.nl, een op werkenden gericht initiatief van particuliere opleiders. Het doel van de samenwerking is een zo breed mogelijk opleidingsaanbod voor volwassenen binnen het noordelijke gedeelte van de provincie Noord-Holland toegankelijk te maken. De samenwerking komt tot uiting in de vorm van een regionaal onderwijsplatform onder de noemer mbo.nl. De ambitie is om het platform nog voor het einde van 2020 gereed te hebben.

Door de samenwerking met de particuliere opleiders voor werkenden, zal een platform ontstaan dat relevant is voor de Noord-Hollandse arbeidsmarkt. Hier worden niet alleen individuen geholpen met een relevant onderwijsaanbod op mbo-niveau, maar ook worden bedrijven in de regio ontzorgd op het gebied van hun specifieke leervragen. Door het platform regionaal in te steken, sluit het aanbod optimaal aan bij de specifieke arbeids- en opleidingsmarkt binnen de woon- en werkomgeving van de werkenden en werkzoekenden. Ook is het passend bij het verzorgingsgebied van regionale bedrijven in het noorden van Noord-Holland.

Ontwikkelen
De particuliere opleiders werken landelijk al samen binnen het platform Opleiding.nl. “Door nu ook de samenwerking aan te gaan met regionale opleidingscentra in het publieke domein, kunnen we de belangrijke ontwikkeling van kennis en vaardigheden nog beter faciliteren. In het kader van duurzame inzetbaarheid is een significante inzet op het gebied van omscholing en bijscholing van menselijk kapitaal en het ontwikkelen van een inclusieve en meer skills-georiënteerde arbeidsmarkt vereist. Om dit echt te laten slagen is niet alleen een nationale aanpak nodig, maar ook een sterk regionale inkleuring, waarin publieke en private partijen op regionaal niveau intensief met elkaar samenwerken. Onze inzet is om samen met de grotere ROC’s in Nederland ons gezamenlijke en voor de regio’s specifieke opleidingsaanbod toegankelijk te maken in de vorm van een regionaal onderwijsplatform,” aldus directeur Steven Steenbergen.

“Het is de verwachting dat wij in 2021 met zo’n zestien ROC’s een dergelijke samenwerking aangaan. Met dit aantal halen we een landelijke dekking, zodat we samen met regionale opleidingscentra kunnen voldoen aan de maatschappelijke opdracht die we met elkaar, ook op regionaal niveau, voelen. De reacties van de ROC’s zijn tot nu toe erg positief”, laat Steven weten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button