Den Helder

Stoelendans in Den Helder dankzij Theater de Kampanje

Den Helder – Theater de Kampanje bood hun stoelen uit de kleine zaal aan via de Helderse Uitdaging. Dit resulteerde in een ware stoelendans door Den Helder, maar uiterlijk kwamen alle stoelen weer op hun pootjes terecht bij nieuwe eigenaren.

In de zomer van 2019 diende Muziekvereniging Winnubst al een aanvraag in bij de Helderse Uitdaging. Ze waren op zoek naar 75 stapelbare stoelen en in ruil daarvoor hadden zij hun huidige stoelen in de aanbieding. Helaas bleek deze aanvraag op dat moment te omvangrijk. In september kwam ineens het aanbod van Theater de Kampanje. “Toen ik het aanbod via matchgroeplid Kim Smit binnen kreeg moest ik meteen denken aan de aanvraag van Winnubst vorig jaar. Ik heb contact met ze opgenomen of ze nog steeds naar stoelen op zoek waren en dat was het geval. Super tof dat we hun aanvraag na een jaar toch nog hebben kunnen realiseren”, aldus manager Cyril Kraak.

Evangelisch Christelijke Kerk Rios de Vida
Nadat de eerste 75 stoelen naar Muziekvereniging Winnubst waren verhuisd, bleven er evengoed nog 66 stoelen over bij de Kampanje. Uit de vijf organisaties die zich hiervoor hadden ingeschreven was de Evangelisch Christelijke Kerk Rios de Vida uiteindelijk de gelukkige. Kim Smit mocht een kijkje nemen in de kerk. “Echt leuk om te zien dat onze stoelen, na 26 jaar dienst te hebben gedaan bij de Kampanje, op deze manier nog langer meegaan. Ze zien er ook nog steeds goed uit en komen in de kerk goed van pas.”

De stoelendans was nog niet voorbij, want de 75 stoelen die over waren bij Muziekvereniging Winnubst moesten ook een nieuwe bestemming krijgen. Ontmoetingskerk Julianadorp had gereageerd op het aanbod van De Kampanje en de link tussen deze twee organisaties was daarom snel gelegd. De stoelen van Winnubst hebben weer een plekje gekregen in de Ontmoetingskerk. Zo liep de stoelendans op zijn eind, met allemaal winnaars.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button