Hollands KroonPolitiek

Cultuurweg voor onbepaalde tijd afgesloten vanwege bouw datacenter

Middenmeer – De verbinding van de Cultuurweg in Middenmeer met de Westlanderweg richting Agriport is vanaf maandag 18 oktober voor onbepaalde tijd afgesloten. De reden: De bouwwerkzaamheden voor het nieuwe datacenter van Microsoft op bedrijventerrein ‘Het Venster’. De Cultuurweg was altijd al doodlopend voor autoverkeer, maar met deze afsluiting geldt dat ook voor fietsers en wandelaars. De weg wordt afgezet met hekken en betonblokken.

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft op 15 september met een gedoogbeslissing toestemming aan Microsoft verleend om te starten met de bouw van een datacenter op Het Venster in Middenmeer. Het college B&W heeft al in december 2020 besloten om de Cultuurweg in het geval van werkzaamheden af te sluiten, om te voorkomen dat fietsers en wandelaars tussen het bouwverkeer door gaan en er gevaarlijke situaties ontstaan. Het college is op grond van de bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd dit verkeersbesluit zelfstandig te nemen.

Enkele jaren
Hoe lang de afsluiting gaat duren is nog onbekend. Volgens een woordvoerder van de gemeente zou dit zelfs enkele jaren kunnen zijn. Dit heeft te maken met het feit dat de gehele ontwikkeling van het gebied nog wel eens zo lang in beslag kan gaan nemen. Aanstaande maandagavond, 18 oktober, organiseert Microsoft een digitale informatiebijeenkomst voor de inwoners van Hollands Kroon.

De omleidingsroute.

Omleidingsroute
Fietsers en wandelaars kunnen gebruikmaken van de omleidingsroute via de Hoornseweg, het fietstunneltje bij Middenmeer en het fietspad langs de Flevoweg richting Agriport. Op dit moment ontbreekt er nog een stuk fietspad tussen het fietstunneltje en het fietspad langs de Flevoweg. Dit stuk van ongeveer 300 meter wordt zo snel mogelijk, maar uiterlijk komend voorjaar aangelegd.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button