Zakelijk

Duurzaam ondernemen in de horeca? Zo begin je!

Adverentie

De voedselketen heeft een grote impact op het milieu. Jij als horecaondernemer hebt dus een belangrijke rol wanneer het gaat om verduurzaming. Verduurzamen klinkt misschien lastig maar met een aantal kleine aanpassingen kan je al enorm veel verschil maken. In dit artikel geven we een aantal tips om jou te helpen bij het verduurzamen van jouw zaak.

Minder dierlijke producten op de menukaart
We weten inmiddels allemaal dat de productie van vlees enorm milieubelastend is. Dit is echter niet alleen het geval bij vlees, maar vrijwel alle dierlijke producten. Wil jij je steentje bijdragen en een duurzame menukaart opstellen? Zorg er dan voor dat een groot deel van jouw gerechten plantaardig zijn. Wil je toch vlees of zuivel serveren? Ga dan zoveel mogelijk voor regionale en/of biologische opties. Wellicht kan jij jouw klanten zelfs inspireren om thuis ook vaker vegetarisch of veganistisch te koken.

Verspil zo min mogelijk voedsel
In de horeca wordt enorm veel voedsel weggegooid. Dit is uiteraard erg zonde en niet bepaald duurzaam. Kijk eens goed naar je inkoopstrategie en probeer niet te veel producten in te kopen, die je aan het einde van de week weer moet weggooien. Natuurlijk heb je altijd afval, daar ontkom je niet aan. Probeer je afval zoveel mogelijk te scheiden en zo min mogelijk plastic te gebruiken. Doe je aan take away of bezorging? Kies dan niet voor een plastic snackbakje, maar ga voor een duurzaam alternatief van TakeAware.

Neem energiebesparende maatregelen
Bij veel restaurants staat de buitendeur altijd open. Natuurlijk is dit uitnodigend voor potentiële klanten, maar duurzaam is het beslist niet. Ook is er in de keuken vaak veel te verbeteren, wanneer het gaat over energiebesparing. Kijk bijvoorbeeld eens naar het (onnodig) verbruik van de apparaten die in de keuken staan. Zorg ook dat de apparaten goed onderhouden worden. Goed onderhouden apparaten gaan namelijk langer mee. Daarnaast staan gaspitten vaak onnodig lang aan zonder dat ze echt gebruikt worden. Door te letten op de genoemde punten doe je niet alleen iets goeds voor de natuur, maar ook voor je portemonnee.

Verduurzamen voor een beter imago en nieuwe klanten
Niet alleen ondernemers, maar ook consumenten zijn steeds meer bezig met duurzaamheid. Het verduurzamen van jouw restaurant, lunchroom of bar kan hierdoor zorgen voor een beter imago, en nieuwe klanten. Consumenten die duurzaamheid belangrijk vinden zullen eerder gaan eten of bestellen bij een zaak die geen plastic verpakkingen heeft. Een win-winsituatie dus!

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button