Cultuur/NatuurJeugd

Op bezoek bij de boer

Adverentie

Noordkop – Schoolklassen kunnen vanaf nu terecht bij verschillende boerenbedrijven uit de Noordkop om te leren waar voedsel vandaan komt. Elf boeren zijn opgeleid tot ‘educatieboer’ en hebben zich aangesloten bij Boerderijeducatie Hollands Noorden.

In de cursus leren de boeren verschillende didactische vaardigheden, waardoor ze de schoolkinderen op een educatief verantwoorde manier les kunnen geven. De praktijklessen van de boer sluiten aan op de theorie die de leerlingen in de klas leren. Kinderen leren in de praktijk over de voeding en verzorging van de dieren en hoe het boerenbedrijf werkt, door rondleidingen en doe-opdrachten.

Boerderijeducatie Hollands Noorden is een idee van boerenorganisatie LTO en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Meer informatie is te vinden op www.boerderijeducatieHN.nl.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button