Kop van Noord-HollandPolitiek

Toeristenbelastingen in de Noordkop blijven grotendeels gelijk

Noordkop – De verschillende gemeenten in de Noordkop hebben de toeristenbelasting in 2021 grotendeels gelijk gehouden. Alleen de gemeente Den Helder heeft de tarieven vanwege een inflatiecorrectie verhoogd naar €1,38.

Gemiddeld steeg de toeristenbelasting in Noord-Holland met 9% en daar doen de meest noordelijke gemeenten van de provincie dus niet aan mee. Vergeleken met andere gemeenten uit Noord-Holland is de toeristenbelasting in de regio relatief laag. Met een gemiddeld bedrag van €2,86 per nacht is Noord-Holland de duurste provincie van Nederland. Texel is de enige gemeente die daar in de buurt komt met €2,25. Hollands Kroon volgt met €1,50, Den Helder met €1,38 en Schagen met €1,32.

De toeristenbelasting is een gemeentelijke belasting die toeristen die betalen om in een gemeente te mogen overnachten. Gemeenten kunnen deze belasting zelf bepalen. De duurste gemeente van Nederland is Amsterdam met €10,89.

De cijfers zijn afkomstig van een jaarlijkse inventarisatie door bungalowparkoverzicht.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button