Zakelijk

Woningstichting Den Helder en De Wandelcoach samen in de bres voor veerkrachtige werknemers

Den Helder – Fitte en vitale werknemers. Wie wil dat niet. Zeker in deze onvoorspelbare tijden, waarin een crisis al start noch voordat de vorige is geëindigd. Deze tijd vraagt veel van de mentale veerkracht van mensen. Het welzijn van mensen staat onder druk. Ook in Den Helder. De Woningstichting is zich zéér bewust van deze zorgelijke ontwikkeling. Als betrokken werkgever wil zij graag haar werknemers extra kunnen ondersteunen wanneer dit nodig is. De Wandelcoach gaat deze rol voor haar vervullen. Samen in de bres voor veerkrachtige werknemers.

De Wandelcoach beweegt dagelijks op het snijvlak tussen Revalidatie & Re-integratie. Met haar unieke aanpak, zorgt De Wandelcoach voor een vitale beroepsbevolking. Werkend binnen een multidisciplinair verband van specialisten in Zorg & Welzijn en Sport & Bewegen, beantwoordt De Wandelcoach vraagstukken rondom vitaliteit vanuit een programmatisch geheel van doeltreffende interventies die goed onderbouwd zijn. Daar waar vitaliteit gewoonlijk wordt geassocieerd met een gezonde leefstijl, met bijpassende ‘life hacks’, zet De Wandelcoach vol in op duurzame zelfregulering. Met als resultaat: proactieve werknemers die zichzelf duurzaam gezond en inzetbaar houden.

Vitale werknemers
Voor De Wandelcoach zijn vitale werknemers idealiter ronduit competente mensen die duurzaam in staat zijn om het meest zinvolle uit hun leven en hun werk te halen. Zij zijn daarin autonoom gemotiveerd, en kunnen hun persoonlijke wensen en belangen bovendien duurzaam verenigen met de wensen en belangen van hun sociale en/of ecologische omgeving. Vitale werknemers zijn per definitie fysiek en mentaal fit en gezond. Sterker, zij houden zichzelf fit en gezond. Zij houden zich daarmee ook duurzaam inzetbaar. Zelfs wanneer er sprake is van een (forse) arbeidsbeperking. Daarmee voorziet De Wandelcoach in een unieke maatschappelijke propositie en is zij voor werkgevers een uitstekende partner bij dreigende of langdurige uitval.

Met deze samenwerking met Woningstichting Den Helder vestigt De Wandelcoach zich definitief op het terrein van de bedrijfsgezondheidszorg. Daarmee start er ook een nieuw hoofdstuk in de nog jonge bestaansgeschiedenis van deze Helderse praktijk. Dat is een lang gekoesterde ambitie. Tot dusver vond het UWV Werkbedrijf en particulieren hun weg naar De Wandelcoach. Ook vinden steeds vaker vastgelopen werknemers uit eigen beweging hun weg naar deze praktijk en pakken werkgevers de factuur voor hun werknemers op. Dit duidt op een prachtig proces van autonome groei waar De Wandelcoach alleen maar trots op is en graag op voort borduurt.

Werkgevers vertrouwen op De Wandelcoach
Oprichter Jasper Tolhuijs heeft een missie, namelijk: het fit en vitaal houden van onze beroepsbevolking. Zeker nu. We willen binnen deze tak van sport uiteindelijk tot de eredivisie gaan behoren. Het netwerk is aanwezig. De kennis is aanwezig. Nu is er ook geruime ervaring opgedaan met mensen die door een forse arbeidsbeperkingen op grote afstand van de samenleving zijn komen staan. De praktijk is duidelijk klaar voor de volgende stap richting die eredivisie, nu ook Woningstichting Den Helder nadrukkelijk gaat samenwerken met De Wandelcoach. Voor De Wandelcoach is die erkenning een zeer belangrijke stap voorwaarts. Het markeert een bijzonder eervolle voetnoot in de ontwikkeling van deze groeiende praktijk.

De Wandelcoach brengt dagelijks mensen met een complexe arbeidsbeperking weer in beweging. Fysiek en mentaal. Wij heten De Wandelcoach omdat vrijwel elk traject begint met wandelen. Met onze unieke werkwijze dragen wij in de Kop van Noord-Holland dagelijks bij aan (het behoud van) een gezonde en vitale beroepsbevolking. Tot specifiek dát doel vind je ons overal. Altijd in het mooiste kantoor van Nederland: de natuur. Van Alkmaar tot Texel. In bos, duin, polder of op het strand. Wandelend, hardlopend, fietsend. En tijdens de warme zomermaanden vind je ons ook op het water.

De Wandelcoach behoort voor het UWV Werkbedrijf tot een van de betere aanbieders in het weer arbeidsfit maken van mensen met een (forse) arbeidsbeperking. We behalen goede cijfers Zowel in de kwaliteit van de uitstroom als de klantentevredenheid (cijfer: 9.6, tussentijdse meetperiode 2021 – 2022. Bron: onafhankelijk onderzoeksbureau Enneus: www.enneus.nl). Daarmee behoort De Wandelcoach tot een van de beste bureaus van Nederland. Onze wijze van coaching leidt tot zelfbewuste kandidaten, die goed weten wat zij wel/niet kunnen. Zo zijn wij voor werkgevers een belangrijke vindplaats van uit beeld geraakt, gemotiveerd talent.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button