Den HelderMaritiem

Eerste schepen Sail Den Helder 2023 bekend

Advertentie:

Den Helder – Tijdens Sail Den Helder ligt de kade in Den Helder weer vol met vele indrukwekkende schepen. Bijzondere Tall Ships komen van over de gehele wereld om deel te nemen aan de Tall Ships Races met Den Helder als starthaven. Langzamerhand worden er steeds meer schepen bekend die aanwezig zijn tijdens dit evenement. De schepen zijn van 29 juni tot en met 2 juli 2023 te bewonderen tijdens Sail Den Helder.

Na een afwezigheid van zes jaar is het weer tijd voor Sail Den Helder. Tijdens dit evenement zijn er diverse hospitality mogelijkheden op Tall Ships, oudhollands zeilschepen of authentieke motorschepen. De eerste twee schepen die hospitality aanbieden zijn Dar Mlodziezy en Alexander von Humboldt.

Dar Mlodziezy
Dit indrukwekkende Poolse zeilschip is eigendom van de Maritieme Academie van Gdynia en is gebouwd in 1982. Ze heeft een hoogte van ruim 50 meter en een lengte van maar liefst 94,8 meter. Haar naam betekent letterlijk “het geschenk van de jeugd”. Het is een erg succesvol zeiltrainingsschip en is de hele wereld rond gevaren. Al ruim 25 jaar siert dit schip regelmatig de Tall Ships Races met haar aanwezigheid. Een ervaren deelnemer dus. Ze kan tot wel 10 knopen (18,5 km/uur) varen.

Alexander von Humboldt II
Ook deze bijzondere en kleurrijke driemastbark uit Duitsland zal aanmeren in de haven van Den Helder. Het schip is gebouwd in 2011 en is 36,85 meter hoog en 75 meter breed. Bijzonder aan dit schip is dat het is gebouwd met een traditioneel barktuig. Dit houdt in dat de voor- en hoofdmast vierkante zeilen dragen en de achterste gaffelzeilen draagt. Het schip wordt aangedreven door 24 zeilen en heeft een zeiloppervlak van 1360m². Bij gunstige windomstandigheden kan ze tot wel 14 knopen (25,9 km/uur) varen. Alexander von Humboldt II is eigendom van de Duitse Sail Training Foundation (DSST) dat is gevestigd in Bremerhaven. De DSST is een liefdadigheidsorganisatie zonder winstoogmerk met als doel om traditioneel zeilen op volle zee te bieden aan mensen van alle leeftijden, maar vooral aan jonge mannen en vrouwen van 15-25 jaar.

Sail Den Helder belooft in 2023 een groots maritiem feest te worden met tientallen imposante Tall Ships, schepen van het varend erfgoed en mooie publieksevenementen op de kades. Totaal worden zo’n 350.000 bezoekers verwacht. Sail Den Helder vindt in 2023 plaats van 29 juni tot en met 2 juli, tegelijk met de Marinedagen. Meer informatie is te vinden op de website van Sail Den Helder: www.saildenhelder.nl/tall-ships

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button