Hollands KroonPolitiek

Geen projecten geschikt voor woningbouwimpuls

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon maakt geen gebruik van de door het Rijk beschikbaar gestelde gelden voor de woningbouwimpuls. Dat laat het college weten naar aanleiding van vragen door het CDA. Volgens het college voldoen geen van de woningbouwprojecten in Hollands Kroon aan de voorwaarden.

Voor de laatste financieringsronde was er vanuit de landelijke overheid al een bedrag bijna 900 miljoen euro uitgegeven aan het stimuleren van woningbouwprojecten. In de laatste ronde was er nog eens 300 miljoen beschikbaar. CDA Hollands Kroon vroeg het college of zij zich nog voor de deadline zouden aanmelden voor de gelden. Er waren wel een aantal voorwaarden, zo moet het project uit minstens 200 woningen bestaan en moet minimaal de helft betaalbare woningen zijn, met een huurprijs van maximaal €1.023,- per maand of een koopprijs van maximaal de Nationale Hypotheek Garantie (€355.000,-).

Het college laat weten dat er helaas geen projecten zijn die voor de financiering in aanmerking komen. Alleen ’t Veld Noord voldoet aan veel van de eisen, maar daarbij is er geen sprake van een aantoonbaar publiek geldtekort, omdat de woningen worden gerealiseerd door een private partij. De gemeente is niet zelf de ontwikkelaar van het bouwproject. De regeling van het Rijk is inmiddels gesloten.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button