Den HelderVideo

Facelift van der Vaartplantsoen: een nieuw terras, basketbal, en een JOP

Advertentie:

Den Helder – Nadat er anderhalf jaar geleden een balletje werd opgegooid om het Van der Vaartplantsoen in de Schooten te vernieuwen is het plantsoen gerenoveerd. Wethouder Petra Bais opende het plantsoen met een nieuw terras voor snackbar De Gastronoom, een basketbalveld en een nieuwe JOP, ofwel jongeren ontmoetingsplek.

Wethouder Petra Bais is blij met het resultaat. “Vroeger haalde ik hier wel eens een frietje, dan heb je het wel over 30, 35 jaar gelden. Toen stond De Gastronoom een beetje alleen en er waren weinig mensen. Het voelde altijd als een onprettig pad. Maar als je kijkt hoe de omgeving is verandert, dan is dat super.”

Een van de vernieuwingen in het park is de realisatie van een ontmoetingsplek voor jongeren. Het stalen hokje dat mede is ontwikkeld door lokale jeugd moet een ‘eigen’ plek worden voor de jongeren. Tegelijkertijd wordt er gehoopt dat deze nieuwe hangplek de overlast bij winkelcentrum De Schooten Plaza doet verminderen.

Nodig, maar te weinig
Jowi, zelf een jonge Jutter, noemt een dergelijke plek voor de jeugd belangrijk. “Jongeren dwalen op straat rond en komen van alles tegen. Ze hebben vaak geen plek omdat ze overal worden weggestuurd. Het is gewoon echt belangrijk dat er zo’n plek is waar ze zichzelf kunnen zijn.” Zelf vind Jowi dat er nog te weinig van dit soort plekken te vinden zijn in Den Helder. “Ik moet eerlijk zeggen, dit is wel de beste plek. Er zijn wel wat parkjes, maar daar wordt geen gebruik van gemaakt.”

In reactie daarop zegt wethouder Bais: “Ik vind echt dat dat vanuit de samenleving zelf moet komen. Als er behoefte is aan nog zo’n plek, neem contact op. Dan kunnen we met elkaar in gesprek om te kijken of er mogelijkheden zijn”.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button