Hollands KroonPolitiek

Hollands Kroon komt met lokaal steunpakket

Hollands Kroon – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft het college via een motie opdracht gegeven voor het instellen van een lokaal steunpakket voor kwetsbare groepen. De volledige coalitie kwam met het initiatief. Volgens PvdA raadslid Paul Medema, die de motie presenteerde, is de hulp van de gemeente nodig omdat de stijgende prijzen en de aanhoudende inflatie zorgen voor financiële problemen bij huishoudens, verenigingen, stichtingen en ondernemers.

Het voorgestelde steunpakket behelst een aantal verschillende zaken. Zo wordt het college opgedragen de energietoeslag voor mensen met een laag inkomen over 2022 te verhogen. Daarnaast wordt de doelgroep voor de toeslag uitgebreid. Ook wil de gemeenteraad een regeling voor personen met ernstige medische beperkingen en een regeling om verenigingen en stichtingen te ondersteunen. De maatregelen zijn bedoeld voor de laatste maanden van 2022. Naast de financiële steun geeft de motie opdracht om inwoners beter te informeren over bestaande regelingen en de mogelijkheden om kosten te besparen,

Volgens het CDA en de VVD was de motie niet concreet genoeg. Zo noemde Jan-Willem van der Klugt van eerstgenoemde partij het een ongeleid projectiel, een waardeloos dictum en een blanco cheque. Er stonden in het stuk dan ook geen bedragen of financieringsmethoden. In plaats van een motie ziet Van der Klugt daarom liever een financieel onderbouwd voorstel van het college. De VVD en de fractie van LADA & Anders deelden zijn mening. Wethouder Maarten Versluis deed de toezegging te zullen onderzoeken wat er mogelijk is. De motie noemde hij een extra steun in de rug.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button