Cultuur/NatuurUitgaan

Janny de Heer geeft lezing over haar boek Het Geheime Wapen

Julianadorp – In het boek “Het geheime wapen” kronkelt het Nederlands koloniale verleden. Op donderdagavond 27 oktober geeft schrijfster Janny de Heer uit Julianadorp een lezing over haar historische familieroman. Tijdens deze lezing zal Janny ook vertellen over haar andere boeken en er is gelegenheid tot signeren.

Het geheime wapen is meer dan een familieroman. In het boek over Cas en Elvira vormt het Nederlands koloniale verleden de achtergrond voor hun bijzondere levensverhaal. Tot aan het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog waren Nederland, Nederlands Indië en Suriname zo met elkaar verweven dat het heel gewoon was om wekenlang te varen op oceaanstomers om familie te bezoeken of om zolang onderweg te zijn naar een (over)plaatsing. Voor velen was het een tijd van onbekommerde voorspoed en onbezorgdheid, maar uiteindelijk vormen oorlog en armoede het fatum van de generaties geboren tijdens de beginjaren van de vorige eeuw.

Janny de Heer debuteerde in 1999 met Landskinderen van Curaçao. Daarna schreef Janny meerdere boeken op basis van historisch onderzoek, zoals Gentleman in slavernij, een roman over een Duitse immigrant in het negentiende-eeuwse Suriname. Het Geheime Wapen verscheen eind 2019. Haar nieuwste boek is Dooddoener het zal je pa maar wezen verscheen in maart van dit jaar.

Aanmelden
De lezing op donderdag 27 oktober start om 19:30 uur in MFT ’t Dorpshuis Middelzand 3504. Kaartjes, inclusief koffie of thee, kosten € 3,50 en zijn te koop via de website

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button