Den Helder

Meer dan vijftig boetes voor (brom)fietsers

Den Helder – Handhavers van de gemeente Den Helder hebben de afgelopen tijd 54 waarschuwingen en 53 boetes uitgedeeld aan mensen die fietsten waar dat niet is toegestaan. De handhavingsactie vond plaats in de winkelstraten en in het Timorpark.

Volgens de gemeente is de actie vooral door winkelend publiek positief ontvangen. In de binnenstad klaagde veel mensen over (brom)fietsers op de stoep en elektrische fietsen die veel te hard gingen: “Dat de actie nodig was blijkt uit de 107 overtredingen die zijn geconstateerd”, zo zegt de gemeente. Er waren ook klachten over het Timorpark, waar de combinatie tussen wandelaars, soms met honden en overtredende fietsers gevaarlijke toestanden opleverde.

De handhavers van de gemeente hebben bij de actie ondersteuning gekregen van de politie. De meeste overtredingen zijn geconstateerd in de binnenstad. In de eerste week zijn er alleen waarschuwingen uitgedeeld. Pas daarna is er bekeurd. De gemeente kondigt aan dat er de komende tijd vaker handhavingsacties plaats gaan vinden. Een boete voor fietsen waar het niet mag, bedraagt 69 euro. Burgemeester Jan de Boer doet een beroep op fietsers en vraagt hun de verkeersregels te respecteren: “Denk aan de veiligheid van uzelf, maar ook aan die van anderen. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. De regels zijn er niet voor niets.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button