Uitgaan

Met de wilde hartslag van Buenos Aires naar Nederlandstalige chansons

Advertentie:

Wieringerwerf – De bekende zangeres, tekstschrijver en radiomaker Marlous Lazal (1961) treedt zaterdag 22 oktober om 20.00 uur op in De Cultuurschuur aan het Loggersplein 1 in Wieringerwerf met haar concertprogramma “Zij van het Noorden”.

Na twee cd’s met Spaanstalige Argentijnse tango’s en ontelbare optredens in binnen- en buitenland, is dit haar eerste Nederlandstalige concertprogramma met bijbehorend album mét boek. “Zij van het Noorden” bevat recht uit het hart geschreven liedteksten die getuigen van een onstilbare honger naar het doorgronden van het mysterie van dit leven. Lazal neemt de concertbezoeker mee van de wilde hartslag van Buenos Aires via Havana en Sevilla naar de beschouwingen van Leonard Cohen in eigen geschreven Nederlandstalige chansons. In verfijnde taal schetst ze haar bespiegelingen over reizen en verlangen, liefde, dood, alzheimer en zen. Zonder opsmuk en met subtiele humor geschreven, vertellen de chansons zichzelf. Een balsem voor de ziel in tekst en muziek.

Alex Roeka schreef over haar: “Marlous Lazal is een bijzondere stem in de wereld van het Nederlandstalige lied.” Een voorproefje van haar nummers zijn te beluisteren via Spotify (Marlous Lazal) en via haar eigen YouTube-kanaal.

Het voortreffelijke spel van Leon Mennen op gitaar, Matias Pedrana op bandeon, Enrique Firpi op percussie en Sophie de Rijk op viool zorgen voor extra luister- en kijkplezier. Kaarten à € 15 zijn verkrijgbaar via reserveringen@decultuurschuur.nl of aan de kassa van het theater. Na afloop van het concert is het boek met cd Zij van het Noorden te koop en signeert Marlous Lazal.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button