Cultuur/Natuur

Wintergasten, rotganzen en de herfst beleven bij De Helderse Vallei

Den Helder – Het is herfst. Een heerlijk moment om op pad te gaan in de natuur. Ook bij De Helderse Vallei. Er zijn over dit seizoen weer vele activiteiten. Planten en dieren maken zich in dit seizoen klaar voor de komende winter. Haal in de vakantie tussen 18 en 23 oktober de gratis Herfstbingokaart op bij de balie in het duurzaamheidscentrum en ga buiten op zoek naar de eerste tekenen van de herfst.

Aan het einde van de vakantie, op zaterdag 22 oktober vanaf 13:00 uur, organiseert de Koninklijke Natuurhistorische Vereniging (KNNV) afdeling Alkmaar-Den Helder de lezing “De Rotgans, van Wieringen tot Siberië” bij De Helderse Vallei verzorgt door Wim Tijsen. Kijk voor meer informatie op de website.

Herfstwandeling
Het is heerlijk om in de herfst naar buiten te gaan, dus trek die wandelschoenen of regenlaarzen maar aan en kom langs. Ook in de vakantie kan er heerlijk buiten gewandeld, gefietst of gespeeld worden op het terrein van De Helderse Vallei en in de naastgelegen natuurgebieden. Vanaf De Helderse Vallei starten diverse wandelroutes van ongeveer 2 tot 12 km. Bij de balie in het centrum zijn de wandelingen op papier te verkrijgen.

De Helderse Vallei is op maandag gesloten. De Helderse Vallei is te vinden bij de Donkere Duinen in Den Helder aan de Jan Verfailleweg. Meer informatie is te vinden op www.deheldersevallei.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button