Uitgaan

Kunstlezing over Claude Monet

Kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend geeft woensdagavond 27 november een lezing over het leven en werk van Monet in School 7 Den Helder.  De schilder bleef zijn hele carrière lang het impressionisme trouw. Zelfs op hoge leeftijd maakte hij een aantal wereldberoemde doeken met tuinen vol waterlelies in de hem zo vertrouwde stijl. In het Gemeentemuseum in Den Haag is tot 2 februari een tentoonstelling te zien over Monets tuinen en de internationale invloed daarvan.

De kunstenaar maakte de waterlelies en vergelijkbare schilderijen in zijn huis in Giverny. Een deel daarvan schonk hij aan de Franse staat zodat van het front teruggekeerde soldaten in de nabijheid van zijn bloemen rust zouden vinden. Tot op de dag van vandaag hangen deze schilderijen in de Parijse Orangerie. Van dichtbij zijn er alleen kleur en penseelstreken te zien. Pas van een afstand valt dit samen tot een herkenbaar geheel. Dit is nu precies het kenmerk van het impressionisme, de stijl waarin Monet al vanaf de jaren 1860 in werkte.

Keizersgracht 94, woensdag 27 november aanvang 19.30 uur, toegang € 7,50 inclusief koffie/thee, ledenkorting € 1,50. Aanmelden via kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button