Hollands Kroon

Fietspad Professor ter Veenweg in Middenmeer wordt vernieuwd

Advertentie:

Middenmeer – Het fietspad aan de Professor ter Veenweg in Middenmeer wordt vernieuwd met duurzaam beton. Ook wordt aan een deel van het fietspad een voetpad toegevoegd. Vanaf 13 mei is het daarom twee maanden afgesloten.

Het fietspad is in slechte staat, zo laat de gemeente Hollands Kroon weten. Het is daarom tijd voor een vernieuwing. Voor de aanleg van het nieuwe fietspad gaat de gemeente circulair beton gebruiken. Zo wordt oud beton hergebruikt. Daardoor worden er minder nieuwe grondstoffen gebruikt. “Dit is een duurzame keuze, omdat er bij het maken van nieuw beton veel CO2 vrijkomt. Dit fietspad is het eerste fietspad in Nederland dat wordt aangelegd waarbij gebruik wordt gemaakt van deze techniek”, aldus de gemeente.

Het fietspad voldoet aan dezelfde normen en ziet er hetzelfde uit als een fietspad van regulier beton. Vanaf 8 juli kunnen de inwoners van Middenmeer gebruik maken van het pad. Beide fietspaden tussen de Hoornseweg en de Verlengde Breestraat worden opnieuw bestraat.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button