Hollands Kroon

Zon, zee, strand op de Lentetuin in Breezand

Advertentie:

Witte stranden, een blauwe zee en palmbomen vormen aankomend voorjaar het decor van de jaarlijkse overdekte bolbloemenshow in Breezand. Het thema van de veertigste editie van de Lentetuin is ‘Tropical’. Van 27 februari tot en met 2 maart 2020 kunnen bezoekers het voorjaar in tropische sferen beleven.

Hoewel de Lentetuin traditiegetrouw de aftrap vormt van de lente, wordt de show dit jaar ook direct een zomerse belevenis. Vakantiehuisjes met rieten daken, surfplanken en hangmatten worden omringd door tulpen, narcissen, lelies, hyacinten, krokussen, calla’s en andere bijzondere bolgewassen. Het evenement dat jaarlijks in vijf dagen tijd 20.000 bezoekers verwelkomt, krijgt dit jaar weer een verrassende uitwerking. Waar vorige edities Parijs, onderwaterwereld en sprookjes thema’s waren, heeft vaste arrangeur Martin Elling dit jaar een ontwerp gemaakt met het thema ‘Tropical’. Vele vrijwilligers spannen zich de komende maanden in om deze plannen te realiseren en het Z.A.P. complex in Breezand om te toveren tot een zomers decor. Ruim veertig bloembollenkwekers uit het Noordelijk Zandgebied geven met hun voorjaarsbloeiers een invulling aan deze tropische Lentetuin.

Een heerlijk dagje uit
Naast de bolbloemenshow telt het evenement dit jaar wederom een groot aantal exposanten op de Voorjaarsbeurs Expo en Agri Vakbeurs. Zowel nieuwe als vertrouwde en bekende standhouders zorgen voor een gevarieerd aanbod aan artikelen voor huis en tuin. Bezoekers met een agrarische achtergrond kunnen op de Agri Vakbeurs vakgenoten ontmoeten en kennis uitwisselen. Uiteraard zal er ook dit jaar gelegenheid zijn voor koffie, lunch en diner in het restaurant en zullen er kinderentertainment en feestavonden worden georganiseerd. Kortom: alle ingrediënten voor een heerlijk dagje uit in de Kop van Noord-Holland zijn van 27 februari tot en met 2 maart 2020 weer present op de Lentetuin Breezand.

De Lentetuin Breezand wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Kop van NoordHolland.m Meer informatie is te vinden op lentetuin.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button