Noord-Holland

Dagelijks bestuur hoogheemraadschap weer op volle sterkte

Noord-Holland – Het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft donderdagavond 12 november Saskia Borgers gekozen tot dagelijks bestuurslid. Zij werd woensdagavond voorgedragen, nadat Ruud Maarschall aftrad om persoonlijke redenen.

Met het in september al aangekondigde vertrek van Maarschall ontstond een vacature in het dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap. De fractie Water Natuurlijk droeg de 51-jarige Saskia Borgers uit Spierdijk voor als nieuwe hoogheemraad. Zij is sinds de afgelopen waterschapsverkiezingen algemeen bestuurslid en heeft vele jaren ervaring binnen het publieke domein.

Ervaring
Saskia Borgers is milieudeskundige en heeft ervaring in diverse politieke, bestuurlijke en eindverantwoordelijke functies. Zo was zij eerder directeur-generaal bij het ministerie van VROM, gemeentesecretaris van Purmerend en Haarlem en interim-directeur van twee omgevingsdiensten. De afgelopen jaren was zij ondernemer en fractievoorzitter van de combinatie PvdA/GroenLinks in de gemeenteraad van Koggenland. Met haar aanstelling als Hoogheemraad zal zij terugtreden als gemeenteraadslid.

“Graag zet ik mijn bestuurlijke ervaring in. Maarschall wist als geen ander partijen met elkaar te verbinden. Dit wil ik graag voortzetten. Ik kijk uit naar de samenwerking met mijn toekomstige collega’s in het dagelijks bestuur en hernieuwde samenwerking met collega’s in het algemeen bestuur. Om samen mooie stappen te zetten voor de inwoners en het werkgebied van dit waterschap”, aldus Saskia.

Nieuw lid algemeen bestuur
In september gaf Maarschall aan zijn functie bij het hoogheemraadschap te willen neerleggen, om persoonlijke redenen. Woensdagavond trad hij terug, na de behandeling van ‘zijn’ begroting 2021. De begroting werd overigens unaniem aangenomen. Omdat Maarschall stopt, kwam er een zetel vrij. De 21-jarige Luuk Zaal uit Broek in Waterland neemt deze plek in het algemeen bestuur in. Het waterschap is geen onbekend terrein voor Zaal. Als jeugdbestuurder bracht hij het waterschap drie jaar lang onder de aandacht van zijn leeftijdsgenoten. Recentelijk verving hij Eva Tannehill als algemeen bestuurslid tijdens haar zwangerschap. Zaal neemt ook het fractievoorzitterschap op zich.

Toon meer

Cathy Niesten

Mijn naam is Cathy Niesten (20) en ik ben redacteur bij Regio Noordkop. Ik ben geboren en getogen in Den Helder en bereikbaar via cathy@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button