112Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Geweld stopt nooit vanzelf dus kom in actie

Regio Noordkop – “Ook jíj kunt te maken krijgen met geweld”, zo luiden de eerste woorden uit het promotiefilmpje van de achttien gemeenten van Noord-Holland Noord. Met het filmpje doen de gemeenten een oproep aan alle inwoners om samen geweld tegen te gaan. Want iedereen verdient het om te leven in een veilige omgeving.

Van 25 november tot en met 10 december 2020 is het ‘Orange the World’, de internationale campagne om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Dit zijn de ‘zestien Days of Action against Violence’. Over de hele wereld vinden acties plaats. Die zijn volgens de UN Women, onderdeel van de Verenigde Naties, hard nodig. Wereldwijd is aandacht nodig om zo het geweld tegen vrouwen en meisjes te kunnen stoppen. Ook in Nederland krijgt volgens de UN Women 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld.

Samen het verschil maken
In alle lagen van de bevolking komt geweld voor. Iedereen kan er mee te maken krijgen. Denk aan schoppen, slaan, schreeuwen, vernederen, seksueel geweld of financieel misbruik. Alleen al in Noord- Holland Noord waren er het afgelopen jaar meer dan 4.500 meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Het is hard nodig dat deze problemen worden aangepakt.

Op 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, organiseren de gemeenten een gratis live stream van 16.00 tot 18.00 uur voor inwoners en professionals. Er wordt een film van 40 minuten getoond met het thema ‘geweld’, welke besproken wordt door een panel van ervarings- deskundigen. Deelnemers kunnen via een chat live vragen stellen over het onderwerp. De live stream is te vinden op de website kampanje.nl.

Meld geweld
Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd. Inwoners wie zich zorgen maken om een familielid, vriendin, buurvrouw, collega of klasgenoot kunnen bellen voor hulp en advies met organisatie Veilig Thuis, dit kan anoniem. Bel 0800-2000 of chat met Veilig Thuis via veiligthuis.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button