Den Helder

Opknapbeurt De Kroft dankzij steun Oranje Fonds

Den Helder – Buurthuis de Kroft is al een paar weken bezig met het opknappen van het pand aan de Hortensiastraat 22. “Aangezien we een van de enige buurthuizen zijn die buiten het collectief valt, hebben we andere manieren moeten zoeken om het opknappen te bekostigen”, meldt Dave Bruin. “Dit is gelukkig gelukt door hulp en het riante bedrag van €3500,- van het Oranje Fonds!”

Door de maatregelen die al even gaande zijn, is het buurthuis vaker dicht en hierdoor hebben de vrijwilligers meer tijd om alle klusjes aan te pakken. Zo is er een nieuw kozijn en deur geplaatst, wat hard nodig was. “Ook zijn we begonnen aan een overkapping op het plein, op deze manier krijgt het buurthuis een mooi aanzicht. Dit alles was niet te realiseren geweest zonder van het Oranje Fonds.”

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het fonds kan dit doen dankzij onder meer de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button