Sinterklaas is gespot in Den Helder

Den Helder – Petra Clowting van Triade en Kim Smit van De Kampanje hebben hem gezien. Zij stonden vol verwachting in de haven waar de Goedheiligman normaal aankomt met zijn stoomboot, maar door alle coronaregels was dat dit jaar niet mogelijk. Er was echter wel een spoor van pepernoten dat zij hebben gevolgd.

Er lagen pepernoten in de haven en in theater de Kampanje. Bij Triade zaten er in alle muziekinstrumenten pepernoten. Bij navraag bij Bakkerij Dunselman kregen Petra en Kim van chocolatier Robert te horen dat er een hele grote bestelling vanuit Spanje is gekomen voor begin december. Het spoor van pepernoten liep verder naar de bibliotheek. Anita Ruder wees de dames op het muizenhuis dat was omgetoverd tot Sinterklaashuis. Het pepernotenspoor liep vervolgens naar het grote boek van Sinterklaas. Dit belangrijke boek stond midden tussen alle boeken. En net op het moment dat Petra en Kim dachten: “we nemen dat boek mee” zagen ze een glimp van Sinterklaas.

Sinterklaas is dus in Den Helder aangekomen. Iedereen kan zijn schoen zetten, met een gerust hart gaan slapen en morgen kijken wat de Goedheiligman heeft meegebracht. De video gaat zaterdag 14 november om 14.00 uur online via de social media kanalen van Triade, KopGroep Bibliotheken en de Kampanje.