Hollands Kroon

Graffitikunst voor Campus de Terp

Hollands Kroon – Leerlingen van rsg Wiringherlant gaan maandag 15 november onder leiding van graffiti artist Peter Meijn aan de slag om de voormalige ambulancepost aan de Dokter Tamsmalaan in Wieringerwerf een Campus de Terp-uitstraling te geven. Dat doen zij met een graffiti tekening die de leerlingen zelf hebben ontworpen. Het mediateam van Campus de Terp, dat bestaat uit leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs, maakt opnames van het graffitiproject voor hun eigen vlog. Het aanbrengen van de tekening was eerder gepland op 1 november, maar kon toen vanwege de weersomstandigheden niet doorgaan. Het ziet er nu naar uit dat het 15 november wel gaat lukken.

De oude ambulancepost is overgedragen aan de Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer, die deze locatie als haar hoofdkantoor gebruikt. In de periode van de bouw en ontwikkeling dient het gebouw tevens als uitvalsbasis voor Campus de Terp. Op dit moment is het pand weinig herkenbaar en de link met Campus de Terp is niet direct duidelijk. Daarom hebben de initiatiefnemers van de Campus aan een groep mavo-3 leerlingen van rsg Wiringherlant gevraagd om een ontwerp te maken voor een graffiti tekening die iets vertelt over Campus de Terp. Onder leiding van graffiti artist Peter Meijn kwamen zij tot levendige ontwerpen, die Meijn tot één geheel heeft gesmeed.

Op maandag 15 november gaan de leerlingen samen met Peter Meijn aan de slag om de tekening op het gebouw aan te brengen. Zij starten om 10.00 uur en verwachten de tekening in de loop van de middag af te ronden.

Campus de Terp is een samenwerking van de gemeente Hollands Kroon, Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW), basisonderwijsorganisaties Sarkon (Don Bosco), Kopwerk (Het Baken) en Surplus (De Triangel) en Stichting SOVON (rsg Wiringherlant) voor voortgezet onderwijs. Kijk voor meer informatie op www.campusdeterp.nl.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (20). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button