Cultuur/NatuurDen HelderNoord-Holland

Hoogheemraadschap zoekt jeugdbestuurder

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Tussen de 13 en 15 jaar en meedenken over het waterbeheer in Noord-Holland? Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is op zoek naar een jeugdbestuurder. Jeugdbestuurder is een leerzame en leuke functie. Dijkversterkingen, klimaatverandering, rioolwater zuiveren, waterleven en waterbeheer; allemaal boeiende zaken waar de nieuwe jeugdbestuurder zich mee bezig zal houden.

Tot 31 december 2021 is Thomas van der Vlerk jeugdbestuurder van HHNK. Hij heeft veel leuke en interessante activiteiten ondernomen. Hij vertelt er over op hhnk.nl/jeugdbestuurder. Ook voor de nieuwe jeugdbestuurder staan er de komende twee jaar veel leuke dingen op het programma. Als ambassadeur voor het hoogheemraadschap in de regio, maar ook landelijk in het jeugdwaterschap. De reiskosten worden vergoed en bij een actieve inzet en deelname aan de bijeenkomsten ontvang je een jaarlijkse financiële vergoeding.

Wat doet het hoogheemraadschap?
Het klimaat verandert en met die gevolgen werken zij elke dag. Aangezien er steeds grotere regenbuien vallen, kost het meer moeite de voeten droog te houden. Zonder stevige dijken en duinen, sloten en gemalen zouden we op heel veel plaatsen in Noord-Holland niet kunnen wonen. Daarnaast maakt het Hoogheemraadschap het water schoon dat door het riool bij rioolwaterzuiveringen terecht komt. Op dat gebied proberen zij met nieuwe technologieën energie en grondstoffen uit het rioolwater te halen.

Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur
Onze jeugdbestuurder maakt deel uit van het nationale Jeugdwaterschap. Dit is een groep jongeren die de Nederlandse waterschappen vertegenwoordigt. Het Jeugdwaterschap heeft als doel jongeren meer te betrekken bij het waterbeheer in Nederland. Daarvoor komen ze in gesprek met interessante mensen zoals ministers. Zie ook jeugdwaterschap.nl.

Solliciteer vóór maandag 29 november en wie weet zet jij vanaf 2022 water op jouw CV. Op hhnk.nl/jeugdbestuurder is alle informatie over deze leuke functie te vinden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button