Kandidatenlijst PvdA Den Helder officieel vastgesteld

Den Helder – De leden van de PvdA in Den Helder hebben de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld. Het was geen verrassing dat Peter de Vrij officieel is verkozen tot lijsttrekker. De gemotiveerde lijsttrekker wil het ingezette beleid van de afgelopen jaren graag voortzetten. Een beleid waarbij gewerkt wordt aan het terugdringen van armoede en schulden, elk kind/jongere gelijke kansen heeft, een aantrekkelijke en uitnodigende openbare ruimte, meer woningbouw voor jongeren en alleenstaanden en gedegen maatwerk in de zorg. Een sociaaldemocratisch geluid.

Ook bevat de kandidatenlijst mensen die samen vrijwel alle wijken vertegenwoordigen, mensen die zich op verschillende terreinen hebben bewezen, maar vooral kandidaten die dicht bij de mensen staan. De PvdA Den Helder wil met deze kandidaten mensen verbinden achter punten zoals betaalbare sociale woningbouw voor jong en oud, een lokale economie die voor fatsoenlijk werk en inkomen zorgt, duurzaamheid en gedegen maatwerk in de zorg.

Peter de Vrij gaat dit beleid proberen te realiseren samen met een ervaren en degelijk team dat elkaar aanvult en al goed op elkaar is ingespeeld. Op nummer twee staat het huidige commissielid Jan de Leeuw. Jan is werkzaam op het Marine bedrijf en bestuurlijk actief in de stad en zal een fris geluid laten horen. Op nummer 3 staat het ervaren commissie lid Ben Spandaw. Buiten de politiek is Ben docent. Als commissielid staat Ben bekend als energiek en bedreven in dossiers inzake het sociaal domein. Op nummer vier staat gepassioneerd raadslid Monica Anthonijsz. Monica is als coördinerend wijkverpleegkundige goed op de hoogte waar praktijk en beleid met elkaar botsen in de stad. Op eigen verzoek staat Anthonijsz wat lager op de lijst in verband met ervaren werkdruk de afgelopen jaren door de combinatie van het werk als wijkverpleegkundige in coronatijd en het raadswerk. Op nummer vijf staat Pieter Blank. De huidige, zeer ervaren fractievoorzitter heeft aangegeven ruimte te willen maken om vernieuwing van de fractie mogelijk te maken. Hij zal actief blijven als raadslid of als commissielid.

Kandidatenlijst PvdA Den Helder voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022:

  1. Peter de Vrij
  2. Jan de Leeuw
  3. Ben Spandaw
  4. Monica Anthonijsz
  5. Pieter Blank
  6. Harry Regtop
  7. Ulrich Fuchs
  8. Sjoerd van Groning
  9. Aukelien Jellema
  10. Nejib Benzerti
  11. Maja de Jong
  12. Annemieke Kasander
  13. Henk Bleekemolen
  14. Andrea van Herwijnen
  15. John Spee
  16. Jan Smit

De PvdA Den Helder heeft in de afgelopen raadsperiode als landelijke partij met een groot lokaal profiel in de raad inhoudelijk, constructief en met een sociaal hart deelgenomen aan de coalitie en het college van B&W. Ze hebben met deze stijl als lokale afdeling hun stempel kunnen drukken en veel resultaten bereikt. Alle kandidaten zijn hierdoor zeer gemotiveerd. Geïnspireerd door wat er de afgelopen jaren is gebeurd, wil de PvdA Den Helder deze lijn doorzetten. In Den Helder heeft de partij de ambitie om met een sociaal hart bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen weer te groeien.

Mobiele versie afsluiten