Den HelderHollands KroonJeugd

Veel vreugde bij Sinterklaasintocht in Den Helder en Den Oever

Den Helder – Een groot feest voor de kinderen in Den Helder: de Sinterklaasintocht mocht dit jaar gelukkig toch doorgaan. Weliswaar iets anders dan normaal, want de sint kwam aan met een koets in plaats van de stoomboot, maar dit mocht de pret zeker niet drukken. Burgemeester Jan de Boer verwelkomde sinterklaas in de binnenstad, omringd door een enthousiaste menigte.

“We vinden het heel fijn dat u weer in de mooiste stad van Noord-Holland bent,” sprak de burgemeester de Sint toe. “Ik heb inderdaad begrepen dat Den Helder ontzettend mooi is geworden en dat er grootste plannen zijn. Prachtig, Nederland begint immers bij Den Helder”, aldus de sint.

Na de toespraak gingen Sinterklaas en de Pieten met de optocht de hele binnenstad door, zodat ieder kind het spektakel kon bewonderen. Een fanfare en een groep dansers ontbrak niet. Ook de ouders genoten met volle teugen. “Dit was de eerste intocht voor onze Liam. We vinden het fijn dat het met de nieuwe maatregelen toch door kon gaan. Ook op deze manier was het ontzettend leuk en goed geregeld”, vertellen Kayleigh en Roy van Dalen.

Ook in Hollands Kroon kwam Sinterklaas zaterdag aan. Zijn tocht door de gemeente begon in Den Oever:

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik was tot en met oktober 2022 werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. gelukkig waren die schreeuwlelijkers er niet bij en kon er ongestoord worden genoten van dit kinderfeest….

Back to top button
%d bloggers liken dit: