Den HelderHollands KroonJeugd

Veel vreugde bij Sinterklaasintocht in Den Helder en Den Oever

Advertentie:

Den Helder – Een groot feest voor de kinderen in Den Helder: de Sinterklaasintocht mocht dit jaar gelukkig toch doorgaan. Weliswaar iets anders dan normaal, want de sint kwam aan met een koets in plaats van de stoomboot, maar dit mocht de pret zeker niet drukken. Burgemeester Jan de Boer verwelkomde sinterklaas in de binnenstad, omringd door een enthousiaste menigte.

“We vinden het heel fijn dat u weer in de mooiste stad van Noord-Holland bent,” sprak de burgemeester de Sint toe. “Ik heb inderdaad begrepen dat Den Helder ontzettend mooi is geworden en dat er grootste plannen zijn. Prachtig, Nederland begint immers bij Den Helder”, aldus de sint.

Na de toespraak gingen Sinterklaas en de Pieten met de optocht de hele binnenstad door, zodat ieder kind het spektakel kon bewonderen. Een fanfare en een groep dansers ontbrak niet. Ook de ouders genoten met volle teugen. “Dit was de eerste intocht voor onze Liam. We vinden het fijn dat het met de nieuwe maatregelen toch door kon gaan. Ook op deze manier was het ontzettend leuk en goed geregeld”, vertellen Kayleigh en Roy van Dalen.

Ook in Hollands Kroon kwam Sinterklaas zaterdag aan. Zijn tocht door de gemeente begon in Den Oever:

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. gelukkig waren die schreeuwlelijkers er niet bij en kon er ongestoord worden genoten van dit kinderfeest….

Wellicht ook interessant

Back to top button