Sport

Denise Betsema blijft leidster in het Superprestigeklassement

Advertentie:

Niel – In de tweede veldrit om het superprestigeklassement wist Denise Betsema zich vrijdag als tweede te klasseren. Vanaf de start zat de Texelse goed voorin. De wedstrijd werd voor meer dan 40 dames in het Belgische Niel al na een 300 meter beslist door een valpartij. Hierdoor kwam een tiental veldrijdsters op kop. De rest van het deelnemersveld waarin nog een paar kanshebbers voor het podium zou niet meer aansluiten bij deze kopgroep.

Na vier van de zes af te leggen rondes werd het een Nederlands aangelegenheid met Celine Del Carmen Alvarado, Denise Betsema, Inge van der Heijden en Aniek van Alphen. In deze volgorde kwamen ze over de eindstreep. De Belgische kampioene Sanne Cant kwam op achterstand door een valpartij.

Betsema en Alvarado kwamen met nog twee ronden te gaan voorin de wedstrijd. Aniek maakte een stuurfout en Inge van der Heijden kwam aan het “elastiek” te zitten en zag haar achterstand op het leidende tweetal steeds groter worden. Met nog 500 meter te gaan plaatste Celine de juiste demarrage op Denise, die met vijf seconden achterstand de wedstrijd beëindigde.

Superprestige klassement
Denise Betsema leidt het Superprestige klassement met 29 punten gevolgd door Celine Del Carmen Alvarado 28 en als nummer drie Inge van het Heijden 27 punten. De Superprestige bestaat uit acht wedstrijden.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button