Terechte nederlaag voor dames Den Helder Suns

Den Helder – De Den Helder Suns dames hebben zaterdagavond in sporthal Sportlaan een terechte nederlaag geleden. De eerste score van de avond was nog voor de thuisploeg, maar daarna liepen de Suns vrijwel de gehele wedstrijd achter de feiten aan, ook al deed het scorebord soms anders vermoeden. Grasshoppers won uiteindelijk met 50-61.

Na de openingsscore van Mecx van Linge waren het de bezoekers die het betere van het spel hadden. Tot 4-4 ging het nog even gelijk op, maar hierna wisten de bezoekers de voorsprong rustig uit te bouwen. Het eerste kwart werd met 8-12 afgesloten in het voordeel van de Grasshoppers. In het tweede kwart leken de Suns wat terug te kunnen doen en qua scores was dat ook het geval. De 25-25 bij rust gaf hoop, maar na de hervatting liet de ploeg uit Katwijk al snel zien dat ze maar met een reden naar Den Helder waren gekomen: winst.

Hoop
Lotte van Kruistum begon het derde kwart met een driepunter (25-28) en met scores van onder anderen Rosalie Aandewiel, Fleur Kuijt en Mia Hordijk brachten ze de voorsprong naar 37-46 aan het einde van het derde kwart. Aan de kant van de Suns werd er slordig gespeeld en werd de basket in dit topduel (nummers 1 en 2 uit de competitie) te vaak gemist. De start van de laatste tien minuten was echter weer hoopgevend en dankzij scores van Janiek van Veen, Mecx van Linge, Kelsi Lidge en Iris Vennema stond het opeens 45-46 en dachten de supporters dat winst wellicht toch weer tot de mogelijkheden behoorde. Aan die droom maakte Grasshoppers snel een einde, want in de laatste vijf minuten kwamen van de thuisploeg alleen Amber Lewakabessy en Kiki Fleuren tot scoren (50-53), waarna de gasten uitliepen tot de 50-61 eindstand.

Bij de Suns werd Mecx van Linge met 13 punten de topscoorder van de avond, bij Grasshoppers was die eer weggelegd voor Lotte van Kruistum (18 punten). Door de nederlaag heeft Grasshoppers de koppositie in de competitie weer overgenomen van de Den Helder Suns. Beide teams hebben nu 14 punten uit negen gespeelde wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd voor de Suns is zaterdag 19 november, uit bij TopKik Lions in Landsmeer. Een week later staat het thuisduel tegen BAL op het programma, maar die wordt mogelijk uitgesteld in verband met de nationale selectie.