Den Helder

Verdachte dodelijke schietpartij Den Helder voelde zich bedreigd

'Ik weet dat geen woorden dit goed kunnen maken'

Adverentie

Den Helder/Haarlem – De verdachte van de dodelijke schietpartij op 5 augustus voor een café aan de Bassingracht in Den Helder zei maandag bij de rechtbank in Haarlem dat hij spijt heeft. “Ik weet dat geen woorden dit goed kunnen maken.” De 23-jarige K.S. uit Den Helder schoot een 25-jarige plaatsgenoot dood. Hij voelde zich volgens zijn advocaat Daniel Fontein bedreigd door het latere slachtoffer.

De Nieuwedieper zou volgens de raadsman in de loop van de avond steeds agressiever zijn geworden. “Toen is hij weggegaan. Cliënt hoorde hem iets zeggen over een het halen van een vuurwapen. Twee getuigen bevestigen dat.” S. stelt dat hij handelde uit noodweer, om zichzelf te verdedigen. Hij vindt het volgens zijn advocaat verschrikkelijk dat hij verantwoordelijk is voor het nemen van iemands leven.

Ook een andere persoon zou dezelfde avond zijn beschoten door S. Dat slachtoffer raakte zwaargewond. Hij liep een klaplong op, had een scheur in zijn lever, een gat in zijn middenrif en liep gehoorschade op.

Het slachtoffer dat om het leven kwam, had schotwonden in zijn rug en borst. Welke van die wonden hebben geleid tot zijn dood is volgens het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) niet meer vast te stellen.

Grievend
Advocaat Fontein wil meer informatie over het slachtoffer en diens mogelijke strafblad. Het openbaar ministerie vindt dat dit de privacy schendt en dat het niet ter zake doet in deze zaak. Het zou ook onnodig grievend zijn. Ook wil de raadsman dat de politie de mobiele telefoon van het slachtoffer alsnog onderzoekt, omdat de verdachte stelt dat het latere slachtoffer met zijn telefoon in de weer was toen hij hem iets hoorde zeggen over een vuurwapen. Ook in zo’n onderzoek ziet de aanklager geen been.

Het openbaar ministerie vindt het goed dat er nog getuigen worden gehoord maar ziet vooralsnog geen aanleiding om te denken aan een situatie van noodweer. Eind januari gaat de zaak verder, maar die zal dan ook nog niet inhoudelijk zijn.

Schreeuw
Op het moment dat de verdachte zei dat er geen woorden zijn om goed te maken wat hij heeft gedaan, stond iemand in de zittingszaal op en begon hard en boos te schreeuwen in een andere taal. De rechtbank maande de man tot kalmte.

Geschreven door Jeannine Verhagen

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: